Foto: Henrik NordellVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tidningsbud en av de drabbade i våldsdådet

Publicerad

En av de drabbade under våldsdådet på J H Dahlsgatan var ett tidningsbud. Det bekräftar företaget där mannen arbetar.

På förmiddagen den 12 augusti fick polisen larm om två män som rörde sig på ett tak och i lägenheter i centrala Kristianstad. Den ena mannen var en 25-årig misstänkt gärningsman som nu är anhållen.

Den andra mannen var ett tidningsbud som försvann tidigare under natten, något som Kristianstadsbladet var först med att rapportera.

Han är målsägande i fallet. Företaget fick indikationer på att hans runda hade avbrutits. De försökte att ta kontakt med den anställde utan resultat.

– Vi skickade ut vår jourpersonal till platsen, men hittade endast vår kamrats vagn och tidningar. Då kontaktade vi hans familj, när vi förstod att något var galet, säger Point Logistiks vd Johan Lundin.

Enligt företaget hade polisen vid det tillfället redan blivit kontaktad av familjen.

Företagshälsovården inkopplad

Företaget har ännu inte pratat med sin anställda. Han fördes till sjukhus efter att ha blivit skadad. Däremot håller de kontakt med både polisen och tidningsbudets familj.

– Vi sätter in resurser från företagshälsovården för att ge vår kamrat stöd, säger Johan Lundin.

Hur gör ni för att garantera säkerheten för era bud?

– Vi jobbar med en kommunikationsplattform där de kan ta kontakt med arbetsledningen under hela passet, både genom att ringa och chatta. I en utbildning går vi också igenom säkerhetstänket noga. Om de känner sig hotade ska de i första hand ringa polisen, säger Johan Lundin.

Polisen är under tisdagen på plats i centrala Kristianstad för att få fler uppgifter om händelsen. Dels knackar de dörr och dels har de ett mobilt kontor i form av husbil på Stora Torg där tips kan lämnas.

– Just nu försöker vi att skapa oss en bild av händelseförloppet. Det genomförs en teknisk utredning och vi var ute tidigt i morse i området för att se ifall några morgonpigga hade hört eller sett något, säger Thomas Johansson, kommunikatör vid polisen i Nordöstra Skåne/Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flera skadade i våldsdåd i Kristianstad

Mer i ämnet