På torget i Tollarp har det lagts blommor och tänts ljus för att hedra den avlidna kvinnan. Foto: Henrik Nordell

Tollarpsbor i chock efter misstänkta mordet

Uppdaterad
Publicerad

Tollarp är i sorg efter att den kvinnan i 20-årsålderns som varit försvunnen i elva dagar hittats död. På flera platser i byn hedras hon nu med blommor och tända ljus.

Tollarp söder om Kristianstad har cirka 3 500 invånare. Befolkningen beskriver det som en ort där alla känner alla.

Flera av de SVT Nyheter Skåne har träffat i byn har antingen stött på kvinnan på byn eller har varit nära bekant med henne.

Kvinna död i Tollarp

Visa medmänsklighet

På onsdagen valde många av invånarna att tända ett gravljus och ställa på torget eller vid ett träd nära ån där hon hittades död.

– Det var helt fruktansvärt och chockerande. Först har man svårt att ta in att det händer här i vår lilla by. Verkligen tragiskt, säger Frida Månsson, boende i Tollarp.

Ökad otrygghet

Att det skett ett misstänkt mord har också gjort att flera av byborna känner en ökad otrygghet. Därför har polisen varit på plats i de centrala delarna av byn under onsdagen.

– Vi är här för Tollarpbornas skull. Folk ska kunna prata med polisen, om de har frågor eller undrar något. Det är en liten by och när sådant här händer tycker många att det är hemskt, säger polisen Göran Svensson.

Hör fler reaktioner från Tollarpsborna i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet