Gallerian invigdes år 2005 och är det enda köpcentret i kommunen. Foto: Ida Roos/SVT

Trots pandemin – här ökar antalet shoppare

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som flera skånska köpcenter rapporterar ett minskat antalet besökare under coronapandemin har Toppengallerian i Höllviken haft fler kunder nu jämfört med samma tid förra året. Detta trots att de lokala råden säger att man bör undvika att gå i köpcenter.

Under den senaste veckan har antalet besökare i Toppengallerian legat på 35 665, vilket är 771 fler besökare jämfört med samma period förra året. Jessica Gylleneiden som är centrumchef för köpcentret i Höllviken tror att det kan bero på att många jobbar hemifrån och vill gynna den lokala handeln istället för att åka in till stan.

– Många utgår från sitt hem och man känner då att man vill gynna den lokala handeln som finns, säger hon.

Coronavirus i Skåne

Enda köpcentret på Näset

Flera av de boende i området som SVT pratat med tror att det höga besöksantalet beror på att många arbetar hemifrån och därför väljer att handla lokalt, men även att människor försöker undvika att åka in till större köpcenter.

– I och med att Toppengallerian är den enda gallerian här nere på Näset så blir det att folk tar sig hit, säger Isabel Lund.

– Jag tror det beror på att många inte vill åka in till stan, så då handlar man sina kläder här istället,  säger Märta Le Grand.

Centrumledningen har infört flera åtgärder för att försöka minska smittspridningen. Bland annat genom att placera ut handsprit, golvmarkeringar och skyltar som visar maxantalet som får vistas i de enskilda butikerna.

Varje enskild butik försöker begränsa antalet kunder. Foto: Johan Dernelius/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet