Polis på plats i Kävlinge efter bråket där en man i 40-årsåldern mördades. Foto: Mikael Nilsson

Två män häktade för knivmord i Kävlinge

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen häktades två män misstänkta för att ha knivmördat en 40-årig man i Kävlinge på tisdagskvällen.

En 40-årig man avled efter att ha knivhuggits vid ett bråk i Korsbackaområdet i Kävlinge på tisdagskvällen. Två män greps senare, men polisen tror att fler kan ha varit inblandade vid händelsen.

– Jag anser att de är på sannolika skäl misstänkta för mordet och tingsrätten delar den uppfattningen, säger åklagare Pernilla Trimmel.

Fler poliser för ökad trygghet

– Det är klart att människor känner oro när något sådant här händer i Kävlinge, som annars är ett lugnt samhälle, säger kommunpolis Michael Rydberg.

Så fortsätter han:

– För att skapa trygghet har vi haft en ökad polisiär närvaro, och det kommer vi att fortsätta med ett tag framöver. Vi har fått uppskattning för att man ser fler poliser.

Polis förtegna om motiv

Männen som nu är häktade är 17 och 22 år gamla. 22-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mordet, vilket är den högre misstankegraden.

Vad som ligger bakom bråket på tisdagskvällen är polis och åklagare förtegna om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.