Tingsrätten hade dolt namnen på listan, men det visade vara lätt att ta bort maskningen. Bland dem som dubbelswishat till massagesalongen finns två lokala SD-politiker. Foto: Johan Nilsson/TT

Två lokala SD-politiker finns med på läckta swishlistan till bordellen

Uppdaterad
Publicerad

Två lokala politiker från Sverigedemokraterna i Kristianstad finns med på listan med personer som ”dubbelswishat” till den avslöjade bordellen.

För tillfället tänker partiet inte göra något med anledning av det.

Med på den läckta swishlistan med 195 namn finns bland andra en tidigare allsvensk fotbollsspelare, en polis, en som är anställd i Svenska kyrkan – och alltså två lokala SD-politiker, vilket Kristianstadsbladet var först att rapportera.

Båda två har dubbelswishat. Enligt polis och åklagare är det generellt ett tecken på sexköp, men det kan finnas andra förklaringar. Båda nekar till att ha köpt sex.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

– Jag är inte misstänkt för någonting så jag behöver inte förklara mig, säger en av SD-politikerna till SVT Nyheter Skåne.

Inga åtgärder

SD tänker just nu inte vidta några åtgärder.

– Ingen av dem är föremål för någon polisutredning och har inte heller anklagats för något, säger Ian Fernheden som är gruppledare och vice ordförande i kommunstyrelsen, till SVT.

Han vill inte spekulera kring hur man kommer att agera om de två skulle bli anklagade eller till och med dömda.

– Jag kan bara säga att så länge det inte finns några brottsmisstankar finns det ingen anledning för oss att vidta åtgärder, säger han.

I klippet kommenterar tingsrätten att swishlistan gick att avmaska:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lagman Monica Felding beklagar det inträffade och säger att tingsrätten nu anmält sig själv till Integritetsskyddsmyndigheten. Foto: Erika Dahlin Jönsson och SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet