Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kammaråklagare Emelie Månsson och försvarsadvokat Anna Nilsson om domen i klippet. Foto: Polisens förundersökning och SVT

Bordellmamma döms till fängelse för grovt koppleri på massagesalong

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern döms till två år och åtta månaders fängelse för grovt koppleri av Kristianstads tingsrätt. Kvinnans före detta make frikänns för grovt penningtvättsbrott.

Bordellmamman, som är hemmahörande i Sölvesborg, har enligt förundersökningen tjänat närmare 1,3 miljoner kronor på verksamheten.

Åklagaren yrkade på att kvinnan skulle dömas till sex års fängelse, men tingsrätten dömer till två och åtta månaders fängelse.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

”Nöjd med att kvinnan dömts”

– Jag är ju nöjd med att tingsrätten gått på min linje och dömt den misstänkta kvinnan för grovt koppleri. Sedan finns det delar av domen där jag ska fundera över om jag ska överklaga, säger kammaråklagare Emelie Månsson till SVT Nyheter.

Kristianstads tingsrätt skriver att i domen att straffvärdet uppgår till tre års fängelse. Men med tanke på att kvinnan åläggs näringsförbud i fem år och till att hon varit häktad med restriktioner i över ett halvår stannar fängelsestraffets längd på två år och åtta månader.

Före detta maken frikänd

Kvinnans före detta make åtalades för grovt penningtvättsbrott. Han tog emot pengar från salongens kunder på sitt bankkonto, men tingsrätten anser inte att det ställt utom allt tvivel att han kände till att pengarna kom från koppleriverksamhet.

– Där är jag ganska övertygad om att jag kommer att överklaga, säger kammaråklagare Emelie Månsson.

Kvinna lämnade lapp

Nio kvinnor, varav flera vistas i Sverige på turistvisum, är målsägande. Åklagaren har hävdat att det handlat om människohandelsliknade förhållanden där kvinnorna utnyttjats och tvingats sälja sexuella tjänster på massagesalongen i Skåne.

Härvan rullades upp efter att en av kvinnorna lämnat en lapp till en utomstående med ett rop på hjälp med texten ”Ring the police, they sells sex”. Bordellmamman döms att betala skadestånd på 10 000 kronor vardera till tre av kvinnorna som kränkningsersättning.

250 sexköpare identifierade

250 sexköpare har identifierats. Fyra av männen som erkänt sexköp dömdes på tisdagen till villkorliga domar och dagsböter. Övriga identifierade sexköparna utreds löpande av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet