Malmös polismästare Stefan Sintéus Foto: Arkiv

Två personer anhållna efter dödsskjutning på Nydala

Uppdaterad
Publicerad

Två män sitter anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord efter dödsskjutningen på Nydala tisdag eftermiddag. Enligt polisen greps männen efter olika insatser under natten.

Männen är i 20-årsåldern och är båda kända av polisen sedan tidigare. De är misstänkta för skjutningen på Nydala under tisdageftermiddag då en 24-åring dog och en 30-åring fördes till sjukhus med livshotande skador.

Polisen säger att den skadade 30-åringen är vid liv och kommer överleva. Både den mördade och den skadade är även de kända av polisen sedan tidigare.

”Anmärkningsvärt beteende”

Polisen höll under onsdagförmiddagen en presskonferens med anledning av skjutningarna. Bland annat för att kommentera frågan om det har kopplingar med tidigare skottlossningar i Malmö senaste tiden.

– Det är lite för tidigt att säga att vi ser ett samband. Men risken för hämndaktion från de tidigare händelserna är överhängande ja, säger Stefan Sinteus som är polismästare i Malmö.

– De här personerna har ett beteende nu som är anmärkningsvärt. Det skjuts mitt på dagen, de bryr sig inte om de blir igenkända.

Risken för allmänheten är liten

Stefan Sinteus menar däremot att allmänheten inte ska oroa sig alltför mycket för sin egen säkerhet.

– De är ute för att skada varandra men bryr sig inte om allmänheten. Det är ett hänsynslöst beteende men risken för att tredje person blir skadad är liten, de skjuter nära varandra.

Polisen säger att de under dagen kommer sätta ut bemannade polishusbilar på strategiska platser, och vara tillgängliga för att svara på frågor.

– Malmö är litet. De här personerna befinner sig i de områden som man bedriver brottsligheten i. Men de har ett förändrat beteende, de är på platser där de inte brukar vara, säger Stefan Sinteus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet i Nydalaparken

Mer i ämnet