Flera personer säger till polisen att 24-åringen och den misstänkte skytten var nära vänner. Foto: Polisens förundersökning

Hovrätten fastställer: 24-åring döms till livstids fängelse för Nydalamordet

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige mannen lockades till sin egen avrättning sommaren 2018. Gärningsmannen dömdes till livstids fängelse vid Malmö tingsrätt, och i dag kom domen som överklagats till hovrätten.

Det handlar om dådet i Nydalaparken den tredje juli 2018 där en 24-årig man dog efter att ha skjutits flera gånger i bröstet. Hans vän överlevde tack vare att patronerna hade tagit slut när vapnet riktades mot hans huvud.

Den tionde maj dömdes 24-åringen för mordet och mordförsöket vid Malmö tingsrätt. Straffet blev livstids fängelse. Domen överklagades, och i dag kom domen från hovrätten.

Mordet i Nydalaparken

Döms till livstid utan några ändringar

Gärningsmannen döms till livstids fängelse. Domen som tingsrätten fastställt ändras alltså inte. Han döms även till att betala 60 000 kronor vardera i skadestånd till mordoffrets mamma, pappa och två syskon. Han ska även betala 200 000 kronor till det överlevande offret.

Mamman om sin sorg

När mamman till 24-åringen skulle berätta om sin sorg blev det en laddad stämning i rättegångssalen vid tingsrätten.

– Jag hoppas alla som sitter här förstår hur jag känner. Jag hade bara en son. Min son har blivit mördad av de fyra som sitter här. Jag har inte kunnat sova, jag har inte kunnat äta, sa mamman.

Dådet beskrivs som en ren avrättning av chefsåklagaren Pär Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Nydalaparken

Mer i ämnet