Maria Popoola är chef på det utsatta socialkontoret och hon menar att många medarbetare nu är uppgivna av händelserna. Foto: Örjan Eskengren, Malmö stad

Utsatta socialkontoret i Malmö sätter in väktare

Uppdaterad
Publicerad

Socialtjänstens kontor på Hålsjögatan i Malmö har återigen attackerats. Nu sätts väktare in för att öka bevakningen.

Under natten mot torsdag började en av kontorets bilar att brinna och en brandbomb kastades mot entrén. Senast kontoret utsattes för ett attentat var i juli. Även då kastades det brandbomber mot byggnaden.

– Det är väldigt tråkigt och inte accetabelt, säger Maria Popoola. Hon är enhetschef för administration och service på Malmö stad och arbetar på det aktuella kontoret.

Personal mår dåligt

Maria Popoola bekräftar att många anställda nu är uppgivna och mår dåligt. Alla på kontoret har under dagen erbjudits samtal om det som hänt.

– Det här påverkar så klart medarbetarna och deras arbete. Många undrar vad som kommer härnäst.

Väktare på plats

Som en del i säkerhetsarbetet finns sedan morgonen väktare på plats.

– De bevakar både ute och inne och kommer att finnas kvar så länge vi känner att det finns ett behov.

Hot förkommer

Maria Popolla berättar att hot och våld emellanåt förekommer på arbetsplatsen. Det kan vara via mail, telefonsamtal och vid fysiska möten.

– Men vi har ingen särskild händelse som sticker ut som vi kan koppla ihop med de båda attentaten, säger hon.

Foto: Malmö stad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.