Åtal efter vansinnesfärd på motorvägen, Sofia var med på ballongen som kraschade i Staffanstorp och här erbjuds SVT:s reporter botox på förbjuden klinik. Här har du några av våra nyheter från veckan som gick. Foto: Polisen/Sofia Strömberg/SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Om du missade de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: influencer lade ut vansinnesfärd på nätet, nu åtalas föraren, Sofia var med i ballongkraschen utanför Staffanstorp och SVT:s reporter erbjöds botox på förbjuden klinik.

Bil efter bil körs om i videoklippet som en av passagerarna – en youtuber med många följare – lade upp i sin story på sociala medier. Föraren ”vann motorvägen” men lyckan blev kortvarig – polisen såg filmen och nu är 22-åringen åtalad misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

”Du vann motorvägen, bror”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vansinnesfärden på E22 i Kristianstad – och hör hur passageraren kommenterar färden. Foto: Ur polisens förundersökning

Sofia var med på kraschade ballongen

Sofia Strömberg satt i luftballongen när den kraschade in i en trädgård utanför Staffanstorp under tisdagskvällen. 

– Det var fint väder och allting gick som planerat men när vi skulle landa så var det en kastvind som lyfte ballongen iväg och kraschade in i ett växthus, säger Sofia som ändå var glad när hon berättade om incidenten.

Sofia var med i ballongkraschen utanför Staffanstorp

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Strömberg berättar att de boende i huset kom ut och bjöd på bullar efter att luftballongen kraschat in i trädgården. Starta spelaren och se filmen inifrån ballongen när den kraschar. Foto: SVT Firas Razak/privat

SVT:s reporter erbjöds botox på förbjuden klinik

Trots förbud, avregistrerad firma och åtalsanmälan fortsätter kvinnan i Malmö att utföra skönhetsingrepp. När SVT Nyheter Skånes reporter besöker kliniken får vi genast erbjudande om botoxbehandling.  

“Jag väntar på min legitimation” säger kvinnan när SVT konfronterar henne. 

Här erbjuds SVT:s reporter botox på förbjuden klinik

Livstids fängelse efter mord på sonen

Lunds tingrätt dömer en 40-årig man till livstids fängelse för mord, efter att han dödat sin 1,5- årige son i Eslöv förra året. Han ringde själv till SOS Alarm och berättade att han dödat sonen.

Pappan dödade sin 1,5-årige son – döms till livstids fängelse

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen har erkänt att han dödade sonen för att få tyst på honom. Foto: SVT, polisens förundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.