Här får du en överblick av veckans nyheter i Skåne. Foto: Johan Rünow/Firas Razak

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Skåne har under veckan rapporterat om butiker som sätter upp plexiglas för att skydda personal, pågatåganställda som protesterar mot planer på färre avgångar och lundaläkarens coronalåt som gör viral succé.

Veckans nyheter i Skåne har till stor del handlat om coronavirusets effekter och hur sjukdomen påverkar samhället.

Flera butikskedjor sätter nu upp plexiglas vid kassorna för att skydda personal från att bli smittad av coronavirsuet. Städningen har också blivit mer omfattande och på golvet finns klisterdekaler som uppmanar alla kunder att hålla avstånd.

Handlare sätter upp plexiglas – ska skydda personal från coronasmitta

SVT Nyheter Skåne har också rapporterat om Lundaläkaren Henrik Widegrens nya coronalåt ”I am Corona”. Låten har fått stor spridning och har över 250 000 visningar på Youtube.

Lundaläkarens coronalåt – en viral succé

Försvaret beslutar att skjuta upp övningen Aurora 20 med anledning av coronaviruset. 25 000 deltagare skulle ursprungligen delta i övningen.

Försvarets övning Aurora skjuts upp – 25 000 deltagare berörs

Uppropet ”Låt tågapågen rulla” har över 2000 underskrifter och drivs av fackföreningens Sekos Klubb Pågatågen. Initiativet uppstod till följd av att Skånetrafiken uttalat sig om att reducera antalet buss- och tågavgångar med anledning av coronaviruset.

Pågatåganställda protesterar mot Skånetrafikens planer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.