Polisen fick lyfta bort demonstranter vid Malmö Arena, man i 90-årsåldern körde mot körriktningen på E6 och treåriga Julina attackerades av hund när hon lekte i trädgården. Där har du några av våra nyheter den senaste veckan. Foto: polisen/SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Polisen fick lyfta bort demonstranter vid Malmö Arena, 90-åring körde mot trafiken på E6 och treåriga Julina attackerades av en hund när hon lekte i trädgården. Där har du några av våra nyheter den senaste veckan.

Eurovision kulminerade med final på Malmö Arena förra lördagen. Evenemanget kantades av protester och demonstrationer som mestadels gick lugnt till. På lördagskvällen blev det dock lite spänt just vid arenan när demonstranter försökte ta sig fram till publiken som skulle in till finalen.

Själva tävlingen vanns av Nemo från Schweiz som fått sina scenkläder designade av Malmödesignern Linnea Samia Khalil.

Polisen lyfte bort demonstranter vid Malmö Arena

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här bärs demonstranterna bort från Malmö arena. SVT:s reporter var på plats. Foto: Hannah Lindgren/Pernilla Edholm

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kostymdesignern Linnea Samia Khalil gjorde Nemos vinnarkläder tillsammans med Eva-Linn Nord och Kelly Colbell Heyl. Foto: Johan Dernelius

Flera trafikanter fick väja för att inte frontalkrocka. Först efter åtta kilometer i motsatt riktning tog färden slut när en lastbil ställde sig på tvären för att blockera vägen. Nu åtalas en man i 90-årsåldern för grov vårdslöshet i trafik.

Här åker bilen mot trafiken på E6 – nära preja en lastbil

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föraren i 90-årsåldern körde åtta kilometer mot körriktningen på E6 innan han stoppades. Foto: Polisen

I veckan har vi också berättat om lundastudenter som vill ta hjälp av ”pluggdroger”.

”Linus” behöver ADHD-medicin för att fungera – hans pluggkompisar vill ha den för att prestera bättre. Sedan han fick diagnosen för åtta månader sedan blir han regelbundet ombedd att dela med sig av pillren.

Lundastudenten ”Linus” kompisar vill ha hans ADHD-medicin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Linus” berättar att alla han känner som har adhd har haft vänner och bekanta bett som bett om piller. Foto: Otto Johansson/SVT

Julina Abji lekte i sina släktingars trädgård i Kristianstads kommun – när en hund sprang in från grannträdgården och attackerade henne.

– Fem personer kämpade med att få loss hunden, säger hennes mamma Johaina Al-Jamous.

Treåriga Julina attackerades av hund i trädgården

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föräldrarna har märkt att Julina efter hundattacken gråter i sömnen – i videoklippet berättar de mer om vad som hände. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT och Privat bild

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.