Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Johan Nilsson/TT

20-årig man från Växjö häktad för mordet på Sommarvägen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen lämnades tre häktningsframställanden in till tingsrätten rörande mord och förberedelse till mord. 20-åringen som misstänks för mord häktades under tisdagseftermiddagen, och ett par timmar senare häktades även de andra två männen.

På lördagsmorgonen, greps och anhölls tre män i 20-årsåldern misstänkta för förberedelse till mord, efter flertalet husrannsakningar av den regionala insatsstyrkan i Växjö. En av de anhållna är dessutom misstänkt för mordet på en man i 25-årsåldern i Araby den 8 oktober förra året, och han häktades under tisdagen – mot sitt nekande -på sannolika skäl. Även de andra två männen häktades under eftermiddagen.

Utöver de tre greps och anhölls en 17-årig pojke på fredagen, misstänkt för att ha planerat ett mord, som inte genomfördes. Han häktades under måndagen.

Ytterligare en ung man greps och anhölls på måndagen i Växjö, då misstänkt för medhjälp till förberedelse till mord.

Sammanlagt har alltså fem personer anhållits de senaste dagarna, misstänkta för förberedelse till mord.

Kammaråklagare Tommy Sköld är förundersökningsledare i fallet säger till SVT att ytterligare gripanden kan komma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.