Vimmerby IF firar 100-årsjubileum på Bullerby Cup Foto: SVT

Vimmerby IF firar 100-årsjubileum på Bullerby Cup

Uppdaterad
Publicerad

I Vimmerby arrangeras varje sommar en fotbollscup för fotbollsfantaster som är elva eller tolv år gamla. I år fyller arrangören Vimmerby IF 100 år och har då även bjudit in flickor och pojkarna i åldrarna 13-14 för att spela.

– I år har vi 190 deltagande lag, det är kul med en ökning, förra året hade vi 170. Vårt rekord är 200 lag, säger Bullerby Cup:s huvudarrangör Leif Carlsson.

Turneringen startade 1977 och i år arrangeras den 43:e upplagan. Cupen spelas med nya regler som innebär att resultat och tabeller inte kommer publiceras och inga slutsegrare utses för spelarna som är elva och tolv år gamla.

– Det har man gjort framförallt för att tona ner tävlingshetsen bland de yngsta, säger Leif Carlsson.

Mer än fotboll

Bullerby cup pågår fram till söndag, men det är inte bara fotboll som står på schemat. Det bjuds även på olika aktiviteter, disco och lässtund för de som vill koppla av en stund.

– Det är kul att spela fotboll och man får många nya kompisar när man spelar cup, säger Elin Dahlén som spelar för Eskjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.