Foto: TT

20 personer varslas om uppsägning på Växjö kommun

Publicerad

Växjö kommun varslar 20 tjänster inom ekonomi, kommunikation och HR om uppsägning. Förhandlingar har inletts med fackliga parter.

Bakgrunden till varslet är den samordning som kommunen genomför och som berör anställda som arbetar med ekonomi, kommunikation och HR.Syftet är att samordna lokaler och personal för att prioritera kommunens resurser på ett bättre sätt. I vissa fall har man även sett att det krävs en annan kompetens än den som finns i dag för att klara av arbetet i framtiden.

– Det är vårt nya arbetssätt som gjort att vi sett över vilka vinster som finns kring att samordna bland annat administration. Då har vi kommit fram till att det finns en övertalighet, säger Eva Johansson (C), ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Växjö

Oklart vilka medarbetare som berörs

Varslet gäller i två månader och först i januari vet man hur många som kommer behöva sägas upp och vilka medarbetare som berörs.

– Nu inleds fackliga förhandlingar. Det här är en känslig process för alla inblandade så det måste få ta sin tid.

Enligt kommunen handlar det om tio tjänster inom ekonomi, fyra tjänster inom kommunikation, två tjänster inom HR och fyra tjänster inom Friskt arbetsliv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet