Mannen greps med en falsk 500-sedel och misstänks nu för flera fall av penningförfalskning. Foto: TT

50-åring gripen för penningförfalskning – greps med falsk 500-sedel

Publicerad

Under måndagen greps en man för penningförfalskning efter att ha försökt betala med en falsk femhundrakronorssedel i en butik i Åseda. Nu misstänks han för ett tiotal fall av penningförfalskning den senaste veckan.

Mannen, som är i femtioårsåldern och hemmahörande i Kalmar län, greps i samband med att han försökte köpa varor med en falsk femhundralapp. Personalen upptäckte att sedeln var falsk och tillkallade polis.

– Penningförfalskning är ett stort problem och vi har fått in flera larm om att butiker har fått in allt fler falska sedlar på senare tid. Mannen är misstänkt för att vid ett tiotal tillfällen ha betalat med falska sedlar under den senaste veckan, i både Växjö och Åseda, säger Robert Loeffel som är presstalesperson vid Polisen i region syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.