Misstänkt människorov – 70-årig man försvunnen i Markaryd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker just nu efter en försvunnen 70-årig man från Markarydsområdet och misstänker att det rör sig om människorov. Nu har polisen utökat sökinsatsen från Markarydsområdet till hela södra Sverige.

– Efter ett antal olika uppgifter som framkommit under utredningen, har vi inlett en förundersökning om människorov, säger Robert Loeffel polisens presstalesperson. 

Han ska ha försvunnit från sin bostad under onsdagen och färdades i bil i samband med sitt försvinnande. Mannens mobiltelefon gav under torsdagen utslag i centrala Markaryd men signalerna har nu dött.

Markarydsfallet

Polisen har en aktiv sökinsats i hela södra Sverige och även frivilliga organisationer letar efter den försvunna mannen.

– Vi har en aktiv sökinsats med omnejd. Vi använder oss av hundpatrull, flertal polispatruller och polishelikoptrar i sökandet, sa Katarina Rusin presstalesperson vid polisen på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet