Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I flera år ältade mannen husförsäljningen som han ångrade. Till slut sköt han mäklaren med sitt jaktgevär, enligt åtalet. Foto: Polisens förundersökning

”Drömmer varje natt om huset” – 73-åringens besatthet innan mordet på mäklaren

Uppdaterad
Publicerad

Det var en vanlig husaffär, en nybliven pensionär som skulle flytta till stan. Det slutade med en fem år lång besatthet av det sålda huset – och att mäklaren mördades i sitt hem i Växjö. Se händelserna som ledde fram till mordet i klippet.

Under tisdagen väckte åklagaren åtal för mord mot den 73-årige mannen, som misstänks för att ha skjutit ihjäl en 71-åring med ett hagelgevär på Teleborg i Växjö.

I förundersökningen framgår hur 73-åringen i fem år ältade försäljningen av sitt hus. En fastighetsaffär som han ångrade och kände sig inlurad i – till den grad att hans liv i mångt och mycket kretsade kring tankarna på huset.

Dödsskjutningen på Teleborg

”Jag betraktar mig själv som död. Jag är bara en vålnad som har gått på jorden de sista fem åren”, säger den misstänkte mannen i förhör.

Mordoffret var mannens mäklare, som han beskyllde för affären och sitt eget kraschade liv. 73-åringen erkänner brott.

Den rättpsykiatriska undersökningen visade att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Men Socialstyrelsens rättsliga råd ska göra en ny bedömning, på mannens egen begäran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet