Västerviksbacken Kim Johansson fick ta emot hoten från den nu dömde 75-åringen Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

75-årig hockeysupporter hotade döda spelare – döms till böter

Uppdaterad
Publicerad

Det var i en match mellan IK Oskarshamn och Västervik i februari som den 75-årige Oskarshamn-supportern formade sin hand som en pistol och riktade den mot Västerviksspelaren Kim Johansson och sade ”jag ska döda dig”.

Händelsen inträffade under ett spelavbrott när Kim Johansson satt på sargkanten. Den manlige supportern som befann sig på sittplats bakom spelarbåset ska då ha format handen som en pistol och sedan gjort gester med handen över halsen som om halsen skulle skäras av.

När Kim Johansson frågade vad mannen menade så fick han svaret ”jag ska döda dig”.

75-åringen har i förhören sagt att avsikten med att forma handen som en pistol var att syfta på att Oskarshamn skulle komma ut och skjuta Västervik i sank. Han har förnekat att han uttalat några hot.

Men tingsrätten bedömer att Kim Johansson och en annan spelare som också hörde orden är mer trovärdiga, och dömer därför 75-åringen för olaga hot till dagsböter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västervik

Mer i ämnet