Förvaltningsrätten i Växjö. Foto: TT

91-åring vann mot Växjö kommun

Publicerad

En 91-årig man har vunnit mot Växjö kommun. Förvaltningsrätten konstaterar att mannen har rätt till en plats på ett särskilt boende, skriver Smålands-Posten.

Mannen, som lever ensam i ett hus utanför Växjö, ansökte tidigare i år om att få komma till ett boende. Men han fick nej av kommunens omsorgsnämnd eftersom hans hjälpbehov inte ansågs vara så omfattande.

91-åringen överklagade avslaget till förvaltningsrätten. Mannen berättade för rätten att han mår allt sämre fysiskt och psykiskt samt att han känner sig ensam, ledsen och otrygg i sitt hem, skriver tidningen.

Förvaltningsrätten gick på 91-åringens linje. I domen tar rätten bland annat upp att en distriktssköterska bekräftat att mannen gått ner nio kilo i vikt på fem veckor trots måltidsstöd från hemtjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.