Åby/Tjureda IF letar nya spelare. Foto: SVT

Åby/Tjureda snart klara med nyförvärven

Uppdaterad
Publicerad

Åby/Tjureda jobbar för fullt med att värva nya bandyspelare. Sportchefen Frank Gunnarsson berättar att man står i kontakt med ett tiotal spelare och hoppas vara klar med det nya laget till påsk.

Vi jobbar på det. Men det är inget som är klart ännu, säger Frank Gunnarsson.

Vilka spelare som kan bli aktuella för Åby/Tjureda vill Gunnarsson inte uttala sig om i dagsläget.

Bandy

I och med att de inte skrivit på ännu och med hänsyn till deras situationer så vill jag inte kommentera det. Vi har ungefär tio personer som vi bearbetar.

Krävs starka nerver

Vår förhoppning är att vi är klara med några av dem till påsk. Någon återstår kanske efter påsk.

Frank Gunnarsson berättar att man inte vill splittra laget allt för mycket och att man i slutändan siktar på att få in tre nya spelare i laget. Och enligt sportchefen så är rekryteringen en smått enerverande process.

Ibland tror man att det är hopplöst, och då vänder det. Ibland tror man att någon ska skriva på och så pang är de borta. Det är ett sådant lotteri att man måste ha starka nerver.

Egna talanger

Gunnarsson har även höga förväntningar på klubbens egna talanger inför nästa säsong.

Vi har ett antal ungdomar som tillhör Sveriges yttersta elit. Kommer de i rätt miljö kan de överraska. Så det blir en intressant säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandy

Mer i ämnet