Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ölands djurparks ägare Richard Berglund var själv med vid olyckan. Hör honom berätta i klippet. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Arbetsgivaren om dödsolyckan på Ölands djurpark: ”En stor sorg”

Uppdaterad
Publicerad

Det var när djuren skulle tas in för kvällen, som en eland – även kallad älgantilop – stångade en anställd på Ölands djurpark så illa att han avled. Parkens driftchef Richard Berglund säger att han själv var med vid händelsen. Hör honom berätta i klippet.

– Det är en stor sorg för parken. En djurvårdare, en kompis, en vän som varit med oss i många år, säger Richard Berglund om mannen som avled under gårdagen.

Richard Berglund säger att han inte vill gå in på detaljer, eftersom det pågår en polisutredning om olyckan. Men han berättar att han själv var med vid händelsen, och att han själv ringde ambulansen.

Dödsolyckan på Ölands djurpark

Djuren hade varit ute på en ”savann” när de skulle föras in för kvällen. Av någon anledning blev medarbetaren stångad av en eland, ett djur som har funnits i parken i flera år och normalt inte är aggressiv.

Efter olyckan har företaget haft flera krismöten och erbjuder stöd till personalen. Samtidigt fortsätter arbetet med att ta hand om djuren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på Ölands djurpark

Mer i ämnet