Alstermo är allsvenskt igen

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen säkrade Alstermo IF Handboll en plats i allsvenskan nästa säsong.

– Det är tredje eller fjärde gången som vi är i allsvenskan och det känns jättebra att starta arbetet med att hitta nya spelare och tränare när vi nu spelar i högsta serien, berättar klubbens ordförande Magnus Jonsson, till Smålandsnytt.

Senast Alstermo spelade i allsvenskan var säsongen 2013/2014. Då  klarade de sig bara kvar i en säsong.

– Det var väldigt stökigt just då. Bland annat hoppade tränaren av dagen innan seriestart, berättar Magnus Jonsson för Smålandsnytt.

Men nu har den lilla orten alltså lyckats nå allsvenskan igen. Och trots att Alstermo bara har 850 invånare fanns 504 personer på plats i arenan under gårdagens match.

– Jag vill se när Växjö Lakers har samma andel av befolkningen i kommunen på läktarna, säger Magnus Jonsson och tillägger att han var rädd att publiken skulle svika när de var nere i division ett.

Publiken firade stort i går, men för laget får firandet vänta tills alla matcher är spelade. Sista matchen är på söndag i Anderstorp.

– Vi tycker att man ska kämpa ända till sista matchen. Men på söndag ska det firas ordentligt. Vi kommer att ha bussar som går till Anderstorp och sedan ska vi ha middag i Alstermo på kvällen, berättar Magnus Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.