Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, riktar kritik mot att Växjö kommun inte bjudits in till diskussion om bertäkten i Alvesta. Foto: SVT

Anna Tenje vald till ny topp-post i M:s partistyrelse

Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Anna Tenje, valdes på lördagsförmiddagen till andra vice ordförande i Moderaterna. Tenje är sedan tidigare ledamot av partistyrelsen, men får nu alltså en ny roll.

Det var vid M-stämman i Västerås som just nu pågår som Anna Tenje valdes. Hon efterträder Elisabeth Svantesson som nu i stället går in som förste vice ordförande. Valet av Anna Tenje var i linje med det förslag som valberedningen la fram redan i september.

– Jag är jättestolt, jättenöjd och hedrad. Det var en enig valberedning så det var inte helt oväntat men när man väl blir vald förstår man allvaret och att det är på riktigt, säger Anna Tenje.

Sitter redan i partistyrelsen

Att vara andra vice ordförande innebär att Tenje blir nummer tre i partiet men det ska inte påverka kommunpolitiken menar hon.

– Jag är först och främst kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun och det är något jag är väldigt stolt över. Jag sitter redan i partiledningen med Ulf Kristersson och har haft ett stort engagemang i partiet sedan tidigare, så det blir inte mycket mer arbete i den bemärkelsen. Det blir bara lite mer offentligt. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer