Arbetslösheten i Kalmar och Kronobergs län fortsätter att minska Foto: Jessica Gow/TT

Arbetslösheten fortsätter minska – mer än i resten av landet

Uppdaterad
Publicerad

När Arbetsförmedlingen idag presenterar sin statistik för mars månad kan man se att arbetslösheten i Kalmar län fortsätter att sjunka i stadig takt. Jämför med samma månad förra året är minskningen nästan en procent. Även i Kronoberg fortsätter arbetslösheten att sjunka.

I landet i stort avtar minskningstakten av arbetslösheten, men i Kalmar län fortsätter arbetslösheten att minska tydligt enligt Arbetsförmedlingen statistik.

Jämför man mars i år med samma månad förra året har arbetslösheten minskat med nästan en procent, från 8,2 procent till 7,4 procent.

Även i Kronoberg fortsätter arbetslösheten att minska, om än inte i samma takt.

Positivt för funktionsnedsatta

I båda länen lyfts också siffrorna för personer med funktionsnedsättning fram.

– Gruppens arbetslöshet har minskat på ett år både bland unga men också i gruppen som helhet, berättar Valdete Hashani, arbetsmarknadsanalytiker.

– Utvecklingen är extra glädjande eftersom gruppen som helhet har en betydligt lägre sysselsättningsgrad än övriga befolkningen, vilket en färsk rapport från Arbetsförmedlingen och SCB visar, konstaterar Valdete Hashani.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.