Hör polisens presstalesperson Robert Loeffel berätta om gripandet. Foto: SVT

Åtal för mord i Växjö dröjer – teknisk undersökning tar minst tre månader

Uppdaterad
Publicerad

Nu förlängs åtalstiden för den man som sitter häktad för mordet på Teleborg i Växjö i november, bland annat för att den tekniska undersökningen väntas ta upp till tre månader. 

– Det är framförallt påfrestande för de anhöriga, säger åklagare Annie Runander till SVT.

Nu har åklagaren fått till den 23 december på sig att väcka åtal, men det är högst troligt att tiden förlängs ytterligare eftersom det dels återstår att hålla fler förhör, dels väntas den tekniska undersökningen dröja i minst tre, fyra månader, enligt uppgift från Nationellt Foreniskt Center, NFC.

– Det är beklagligt att det tar så lång tid men det är inte ovanligt, det är något vi åklagare blivit vana vid. Det är framförallt påfrestande för de anhöriga som behöver väntar på att fallet tas upp i domstol, säger kammaråklagare Annie Runander till SVT Nyheter Småland.

Starka misstankar

Det var i slutet av november i år som en man sköts ihjäl i anslutning till sitt hem på Teleborg i Växjö. Larmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in till polisen vid 18-tiden. Omedelbart pekade misstankarna mot en annan man i 70-årsåldern och redan dagen efter skottlossningen kunde han gripas på en camping i Tingsryd.

Mannen häktades senare vid tingsrätten i Växjö misstänkt för mordet. Han har medgett att han varit på platsen men åklagaren har inte velat gå närmare in på motivet.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den starkare misstankegraden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Teleborg

Mer i ämnet