Foto: TT

Pistolbeväpnad 21-åring hotade kvinna till livet

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man och en 25-årig man från Oskarshamns kommun misstänks för grovt vapenbrott efter att ett avsågat hagelgevär hittats i deras bil. 21-åringen ska också ha pistolhotat en kvinna.

Hagelgeväret påträffades tillsammans med stöldgods i en bil efter att de båda männen brutit sig in i en jaktstuga och tagit sprayburkar.  

Enligt stämningsansökan bör brottet anses som grovt eftersom de haft vapnet på allmän plats och vapnet anses som särskilt farligt. 29 hela patroner samt sju tomma patroner beslagtogs samtidigt. 

Oskarshamn

21-åringen ska dessutom haft en pistol och flera olika typer av ammunition utan rätt till det. Han ska ha haft med pistolen på allmän plats och provskjutit med den i skogen. 

Grovt olaga hot och misshandel 

21-åringen är också misstänkt för att grovt olaga hot och misshandel. I april i år ska han med en pistol i handen ha hotat en kvinna till livet genom att säga till henne ”ska jag döda dig”. Mannen ska också vid samma tidpunkt ha tagit struptag på kvinnan. 

21-åringen har erkänt vapenbrott men nekar till grovt olaga hot och misshandel. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet