Foto: SVT

Avspark för Manchester Uniteds fotbollsskola i Färjestaden

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen var det premiär för Manchester Uniteds fotbollsskola i Färjestaden på Öland. Först ut att få träna var pojkar mellan 14 och 15 år.

Anton Pettersson är själv United-supporter och erkänner att han blev chokad när det blev klart att hans klubb, Färjestadens GoIF, skulle få besök av stjärnklubbens tränare. På måndagskvällen sprang han ut på planen för det första träningspasset. 

– Det här är häftigt och jag hoppas att detta ska hjälpa mig att utvecklas till en bättre fotbollsspelare, säger han till SVT Nyheter Småland. 

Konkurrensen om Manchester Uniteds fotbollsskola är stenhård. Förra året valde klubben att ha sin sommarskola i Qatar.  I år har klubbar från hela Sverige sökt och det blev Färjestaden som drog det längsta strået. 

”De ska ha kul på våra träningar”

Robin van der Laan är en av tränarna som kommit på besök. 

– När unga spelar med ett leende så vet vi att de lär sig bättre. Så det är viktigt att de ska ha kul på våra träningar, säger Robin van der Laan. 

Robin van der Laan är en av tränarna på plats. Foto: SVT

Fotbollsskolan håller på hela veckan och det är 160 barn som kommer att delta från Ölandsklubben.  

– Barnen har pratat om det här i flera veckor och har bara väntat på att springa ut på planen. Egentligen skulle jag själv vilja vara med men det är nog bäst att jag står bredvid och ser på istället, säger Lukas Nilsson som är ordförande i Färjestadens GoIF. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.