Zaida Catalán begravs idag i domkyrkan i Kalmar Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Zaida Catalán begravs i kärlekens och medmänsklighetens tecken

Uppdaterad
Publicerad

Begravningen kommer att vara en hyllning till kärleken och till medmänskligheten. Det säger kyrkoherde Anna Lundin Leander som är begravningsofficiant vid den mördade FN-medarbetaren Zaida Cataláns begravning.

Anna Lundin Leander är kyrkoherde på norra Ölands pastorat, hon säger att det är stor ödmjukhet och mycket känslor som följer den mördade Zaida Catalán till hennes sista vila.

– Hon är ju en person som gett sitt liv för något hon tror på, säger Anna Lundin Leander.

Anna Lundin Leander Foto: SVT

Sedan Kalmarbördiga Zaida Catalán hittades mördad i Kongo-Kinshasa i mars tidigare i år har Anna Lundin Leander haft mycket kontakt med Zaida Cataláns föräldrar.

LÄS MER: Lärare mins Zaida Catalán

Kärlek är temat

Begravningsakten äger rum nu på fredagsförmiddagen i domkyrkan i Kalmar.  Akten är öppen för allmänheten och all musik vid förrättningen kommer att gå i kärlekens tecken, med musik som Leonard Cohens ”Halleluja” och Arja Saijonmaas ”Jag vill tacka livet”. Akten kommer att avslutas med Beatles ”All you need is love”.

Familjens gästlista till begravningen är hemlig, men polisen och Säpo är inkopplade eftersom det kommer att finnas gäster med personskydd på plats vid begravningen.

Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

LÄS MER: Familjen kräver svar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.