Foto: TT

Krisstöd för medarbetare efter tragisk bussolycka

Uppdaterad
Publicerad

Den allvarliga bussolycka som inträffade söder om Sveg under söndagsmorgonen skedde med en Bergkvarabuss. På företagets huvudkontor i Kalmar är de i dag förkrossade över det som hänt.

Tre personer har hittills omkommit och ett 30-tal personer har skadats i bussolyckan i Härjedalen.

– Våra tankar går till de drabbade och deras familjer naturligtvis, säger Simon Sandberg, presskontakt på Bergkvarabuss.

Bussolyckan i Härjedalen

52 ungdomar på bussen

Ombord på bussen fanns 52 ungdomar, sex vuxna och bussföraren.

Olycksorsaken är ännu okänd. Busschauffören har lång yrkeserfarenhet. Bergkvarabuss uppger också att bussens årsmodell är en dubbeldäckare från 2010 i gott skick. Bussen besiktigades i december 2016.

LÄS MER: ”Det kunde lika gärna varit jag”

Krisstöd för medarbetare

Företrädare från Bergkvarabuss kommer finnas både i det kriscenter som har upprättats av räddningstjänsten på platsen och i det kriscenter som finns på hemorten i Sveg. De kommer också erbjuda krisstöd till sina anställda.

– Vi håller nu på att upprätta krisstöd för våra egna medarbetare som är chockade och som mår dåligt. Vi kommer inom kort skicka ut ett internt personalmeddelande om den tragiska olyckan, med information vart man kan vända sig, säger Simon Sandberg.

LÄS MER: Björklund tidigare elev på skolan: ”Ofattbart sorgligt”

Chauffören i chock

När olyckan inträffade hade chauffören, som uppges vara mycket chockad, suttit bakom ratten i över åtta timmar, enligt bolaget.

– Resan startade omkring klockan 22 i går kväll, säger Simon Sandberg till TT.

Så han hade kört hela natten?

– Ja precis, men det finns kör- och vilotider är reglerat i lag och de har vi naturligtvis uppfyllt.

Bolaget inväntar nu haverikommissionens utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet