Hör reaktionerna om dagens besked från Kalmarsalens VD, Catrin Stighammar, och Växjö Lakers VD, Johan Markusson. Foto: SVT / TT

”Bubblet kommer flöda” – stor glädje när restriktionerna hävs

Publicerad

På tisdagen meddelade regeringen under en pressträff att flera restriktioner kommer att hävas den 29 september. Deltagartaket för allmänna sammankomster tas bort – vilket innebär att det kommer vara fulla läktare på både hockeymatcher och konserter igen.

Kalmarsalen i Kalmar anordnar och hyr ut lokaler för bland annat konserter och konferenser. Deras verksamhet har varit hårt drabbat under pandemin.

– Det är en otrolig lättnad, äntligen händer det något som är till vår fördel. Bubblet kommer flöda när jag är tillbaka på kontoret, säger Catrin Stighammar, vd för Kalmarsalen.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

När SVT Nyheter Småland besökte Kalmarsalen förra veckan kunde Stighammar berätta att anläggningen hade en fullbokad höstkalender men att framtiden kändes oviss.

– Vi har fått hålla igen på det mesta, men nu går allt från noll till hundra, säger Catrin Stighammar.

”Det kommer bli gåshud”

Glädjen är även påtaglig hos Växjö Lakers vd Johan Markusson som följde regeringens presskonferens. 

– Jag blev positivt överraskad, jag trodde att de skulle skjuta på beskedet igen, säger han.

Det finns spelare i Växjö Lakers som aldrig fått uppleva fulla läktare på hemmaplan i Växjö, eftersom de börjat i laget under pandemin.

– Det kommer bli gåshud och det kommer bli häftigt att få uppleva det igen, säger Johan Markusson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet