Beslutet om egna väktare i Kalmar skjuts på framtiden. Arkivbild. Foto: TT

Beslutet om kommunala väktare i Kalmar skjuts på framtiden

Publicerad

Under måndagens kommunfullmäktige i Kalmar beslutades att frågan om möjligheten att anställa egna väktare ska utredas vidare. Det innebär att beslutet skjuts på framtiden.

Den styrande majoriteten vill att möjligheten att anställa egna väktare ska bli en del i en ny larm- och skyddspolicy och frågan togs upp under måndagens kommunfullmäktige. 

– Hela larm- och skyddspolicyn med undantag för den här delen sa vi ja till. Delen med bevakning av egna fastigheter och vem som ska göra det återremitterades för vidare utredning, säger kommunalrådet Johan Persson (S). 

Frågan har splittrat politikerna, kritikerna menar att det finns professionella bevakningsföretag och att det är en bransch som kommunen inte ska ge sig in i. Oppositionsrådet i Kalmar Carl-Henrik Sölvinger (L) röstade för att frågan skulle återremitteras.

– Jag är så klart nöjd eftersom det var mitt mål med dagens sammanträde, säger han.

I klippet nedan kan du höra politikerns argument.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.