Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här levererar Christine Bergman, bibliotekarie på Mörbylånga biblioteket, en av de första bokleveranserna. Foto: SVT

Biblioteket i Mörbylånga kör hem böcker till riskgrupper i coronatider

Publicerad
Biblioteket i Mörbylång kommun levererar numera böcker och annan media till personer i riskgrupper. På så sätt vill man skydda dem från att smittas av coronaviruset, covid -19.

Från och med 1 april  erbjuder biblioteket i Mörbylånga hemleverans av böcker för äldre personer och andra som ingår i riskgrupper. Och de gör det för att skydda dem mot att smittas av coronaviruset, covid-19. De vill också minska social isolering och ensamhet.

– Många av dem som vill ha servicen är trogna låntagare som normal sett brukar komma hit själva och låna sina böcker och många är storläsare, säger Christine Bergman, bibliotekarie på Mörbylånga biblioteket.

Christine Bergman och Tove Johansson bibliotekarie på biblioteket i Mörbylånga kör hem böcker till personer i riskgrupper. Foto: Farhad Khalili/SVT

Personer i riskgrupper kan reservera böcker online eller kontakta biblioteket och säga vad de vill låna och efter det levereras böckerna vid en bestämd tidpunkt.

Se mer i klippet om bibliotekets insatser i Mörbylånga kommun för att skydda sina personal och riskgrupper och minska smittspridningen av viruset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet