Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bibliotekschefen Malin Alvkäll har tillsammans med sin personal gjort förändringar på biblioteket i Mörbylånga. Foto: Farhad Khalili/SVT

Bibliotekschefen: ”Kulturen är viktig – framför allt i kristider”

Uppdaterad
Publicerad
Sedan utbrottet av coronapandemin har biblioteken i Kalmar län vidtagit olika åtgärder för att motverka smittspridining av viruset. På biblioteket i Mörbylånga har man börjat städa mer noggrant och går ut med tydlig information för att förebygga smittspridning.

– Vi har flyttat isär bord, tagit bort varannan dator vid arbetsplatserna för att hålla avståndet och satt upp information om att man ska vara symtomfri i två dagar innan man besöker vårt bibliotek, säger Malin Alvkäll, vikarierande bibliotekschef i Mörbylånga kommun.

Se mer i klippet om bibliotekets insatser i Mörbylånga kommun för att skydda sina personal och riskgrupper och minska smittspridningen av viruset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet