Markarydsbon hade en guldfärgad Volvo XC 90. Polisen söker fortfarande efter bilen. Foto: Polisen.

Bilmodell som söks efter Markarydsmord kopplas till försvinnande i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

En Volvo av samma modell och liknande färg som efterlysts i samband med mordet på en 70-årig man i Markaryd eftersöks nu även av polis i samband med att en man i Västerbotten försvunnit.

En 80-årig man från Malå kommun i Västerbotten har försvunnit. I samband med försvinnandet sågs en falskskyltad Volvo i mannens hemtrakter.

Polisen i region Nord vill nu få in iakttagelser om Volvon som kan beskrivas som champagne- eller guldfärgad. Bilen sågs den 1 och 2 augusti. 80-åringen anmäldes försvunnen den 3 augusti.

Markarydsfallet

Har kontakt

En Volvo av samma modell och med en liknande färg eftersöks efter mordet på en 70-årig man i Markaryd. 70-åringen försvann den 31 juli. En kropp hittades den 11 augusti och polisen misstänker att det är 70-åringen och att han blivit mördad.

Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i region Syd, säger att de olika polisregionerna har kontakt med varandra.

– Vi har kännedom om att region Nord är intresserade av ett fordon och det är självklart att polisregionerna utbyter information. Vi konstaterar att bilen som vi har efterlyst inte har anträffats ännu, säger han till TT.

Tidigare i veckan häktades två utländska medborgare i sin frånvaro misstänkta för mordet på 70-åringen i Markaryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet