Foto: Andreas Sandström Bildbyrån

Blytung seger för Tingsryd i Kronobergsderby

Uppdaterad
Publicerad

Mycket stod på spel när Troja Ljungby mötte Tingsryd på fredagskvällen. Tingsryd kunde kassera in livsviktiga tre poäng när de bortaslog Ljungbylaget med 6-3.

Hockeyallsvenskans grundserie går mot sitt slut och Kronobergslagen slåss för att undvika negativt kval. Tingsryd chockstartade mot Troja på bortais och kunde gå till pausvila efter första perioden med en 4-0 ledning. 

Det var Daniel Norbe som tidigt visade vägen genom sitt 1-0 mål i första matchminuten. I de andra två perioderna kom aldrig Troja riktigt ikapp utan Mathieu Tousignant avslutade matchen med 6-3 målet som var hans andra för kvällen. 

Viktiga poäng för Västervik

Västervik tog också jätteviktiga poäng på fredagskvällen när de slog Södertälje med 4-1. 

Efter kvällens omgång i ligger Tingsryd fortfarande under det negativa kvalstrecket men nu med 65 poäng som är samma poäng som Troja som genom bättre målskillnad ligger på rätt sida om strecket. 

Västervik passerade med sin seger Troja i tabellen och ligger med 68 poäng på lite säkrare mark på en elfte plats. 

De tre sista lagen i serien, Karlskoga, Tingsryd och Troja har nu alla 65 poäng när det återstår två omgångar av serien. Allt tyder på en spännande slutspurt när det ska avgöras vilka två lag som kommer tvingas kvala för att försöka behålla sina allsvenska platser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.