Hotellet ligger naturnära och inriktar sig på gäster som gillar friluftsliv. Foto: Kosta Lodge Hotell

Misstänkt bedragare bokade lyxhelg – avslöjades av hotellet

Uppdaterad
Publicerad

En man greps och anhölls av polis under lördagseftermiddagen misstänkt som huvudman i ett bedrägeribrott. 31-åringen hade bokat in ett sällskap på 30 personer som skulle bo och äta festmåltider under påskhelgen på Kosta Lodge hotell för sammanlagt 50.000 kronor.

– Tanken var att hela sällskapet skulle bo och äta gott på hotellet under långfredagen och påskdagen, men företaget som bokningen hänvisar till kände inte igen 31-åringens namn och larmade oss direkt, säger Henrik Johansson som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Uppdukat för påskbuffé

Enligt uppgifter från hotellet hade 31-åringen bokat två nätters övernattning inklusive måltidspaket under ett företagsnamn för 30 personer. Drygt hälften av personerna dök upp under långfredagen för att fira påsk.

– Det är jättetråkigt att sådant här händer. Vi kommer att se över våra rutiner och införa id-kontroller av samtliga gäster som ska bo på hotellet i fortsättningen, säger Camilla Källström som är drift och hotellchef på Kosta Lodge hotell.

Företag slog larm

En polispatrull skickades till platsen och kunde gripa den misstänkte huvudmannen. Han är nu förd till polisstationen i Växjö och kommer att förhöras under lördagskvällen.

– Han är känd av polisen sedan tidigare och han nekar till brott, säger Henrik Johansson.

Polisen avhyste 31-åringens sällskap från platsen och ingen av dem är i nuläget misstänkta för något brott. 31-åringen är misstänkt för bedrägeri och urkundsförfalskning.

31-åringen släpptes under söndagseftermiddagen på fri fot efter förhör. Misstankarna kvarstår dock mot mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.