Foto: Helmuth Petersson

Affären i Sandvik gick inte att rädda

Uppdaterad
Publicerad

Mataffären i Sandvik på norra Öland började under torsdagen att brinna. Branden spred sig från en lastbil intill butiken och ett 300 meter stort område fick spärras av.

Under natten har fyra brandmän funnits på plats i Sandvik för att bevaka branden som startade under torsdagen. Butiken som började brinna gick inte att rädda.

Branden startade i en lastbil som stod bredvid en livsmedelsaffär på Norra Långgatan i Sandvik och branden spred sig till affären.

Mataffär brann i Sandvik

”Började brinna i en framlykta”

Paul Placha jobbar som snickare och renoverar ett hus i närheten av mataffären. Han var på plats när branden startade.

– Efter vår lunch gick vi ut och såg att det rök. Vi gick dit och då stod en lastbil där som började brinna. En kille sa att det börjat brinna i en framlykta. Hela Ica var rökfyllt och det kom rök ur taket, berättar Paul Placha.

Paul Placha var på plats när lastbilen började brinna. Branden startade i en av framlyktorna. Foto: Paul Placha

Området spärrades av

Ett 300 meter stort område spärrades av och ett 30-tal fastigheter har utrymdes. Runt ett 20-tal evakuerades och samlades på restaurangen Sandviks kvarn.

Utanför mataffären finns pumpar från en gammal bensinstation men men dieseltankarna under marken var aldrig i fara.

Carina Johansson som jobbar i en närliggande butik såg röken från brandplatsen.

– Det är fruktansvärt. Det är flera boende från området som har varit inne hos mig och berättat att de varit tvungna att lämna sina bostäder, sade hon till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mataffär brann i Sandvik

Mer i ämnet