Branden startade i spånutrymmet på en träindustri i Agunnaryd. Foto: Carl Carlert

Brand i träindustri i Agunnaryd

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen började det brinna i en träindustri i Agunnaryd. Branden startade i ett utrymme där spån från tillverkningen förvaras, och räddningstjänsten säger att branden hade kunnat bli omfattande.

Det var vid 20-tiden på torsdagen som larmet om branden kom. Den startade i den sidobyggnad där man samlar upp spån från tillverkningen. Enligt Marcus Walldén på räddningstjänsten i Ljungby var det förmodligen en fläktmotor som blivit för varm som var orsaken till branden. 

– Det var initialt så att det vi trodde att det skulle sprida sig inne i fabriken eftersom det här utrymmet är förbundet med fabriken med hjälp av rör. Det har varit rökfyllt inne i produktionsdelen, men vi lyckades begränsa själva branden, säger Marcus Walldén. 

Många styrkor kallades in

Vid 21.30-tiden brann fortfarande glödbränder i spånet. Branden bekämpades av styrkor från Ljungby, Agunnaryd, Liatorp och Bor. 

– Styrkan från Ingelstad har ett speciellt släckmedel och styrkan från Bor har en skärsläckare som vi behövde, därför är de specialinkallade, säger Marcus Walldén.

Vid midnatt kunde räddningstjänsten lämna platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.