Brutalt rån i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleddes rättegången mot fem män som tillsammans rånade en man i Gnosjö tidigare i somras. Under flera timmar ska de ha hotat och misshandlat mannen.

Den 4 juli ska de fem männen, som alla är i 25-årsåldern, ha gett sig på en ensam man i Gnosjö. Genom våld och hot har de fem enligt åtalet tvingat till sig nycklar och pengar från mannen.

Åklagaren menar att rånet mot mannen pågick under fyra timmar. Under den tiden ska de fem männen ha hotat döda mannen, slagit honom mot huvudet och pekat på honom med en kniv. De ska också ha sparkat mot hans kropp och riktat en pistol mot hans tinning och hotat skjuta honom om han inte gjorde som de sa.

Tvingades föra över pengar

Genom hoten fick de sedan mannen att föra över 34 000 kronor från sitt bankkonto till en av de fem männens konto. Rättegången mot de fem männen pågår i fyra dagar. Flera vittnen är kallade till förhör.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.