Mats Andersson i vit skjorta till höger i bild Foto: privat

Han körde Lakersfansen 244 mil: ”Det var lite kalas på vägen upp”

Uppdaterad
Publicerad

Busschauffören Mats Andersson är en av två chaufförer som kört de 244 milen fram och tillbaka mellan Växjö och Skellefteå. På bussen finns runt 30 Växjö Lakers-supportrar som tillbringat den mesta tiden på bussen med att sova. ”De nattades och vi läste godnattsaga, sedan väcktes de nu på morgonen”, säger chauffören.

– Det var lite kalas på vägen upp och det har varit en härlig stämning. De var lättare att köra än syföreningen, säger Mats Andersson.

Tömde ståplats

Växjö Lakers-supportrarna startade den långväga resan mot Skellefteå på lördagskvällen. De har därmed rest hela natten mot söndagen för att se matchen igår. Och från inatt och under dagen reser de tillbaka mot Växjö.

Växjö Lakers SM-guld 2018

Ungefär 100 Lakersfans hade samlats på ståplatsläktaren för att bevittna Växjö Lakers vinna den fjärde raka matchen i SM-finalen på söndagen. SM-guldet var ett faktum och supportrarna hade en plan.

– Vår klackledare ”Koffe” kom med idén. När det var powerbreak i den tredje perioden så ledde vi med 4-0 och då tömde vi ståplats och började gå ut ur arenan. Då sjöng vi ” Vi ska gå hem nu”. Men så vände vi runt gick upp på läktaren igen och sjöng ” SM-guld, SM-guld”, säger Annika Sand medlem i supportergruppen Lakers Lakejer och en av de som sitter på bussen.

”Har nattat dom”

För busschauffören Mats Andersson var firandet mindre påtagligt.

– Jag låg och sov i bussen men vid midnatt startade hemresan vid midnatt och beräknas vara framme i Växjö i eftermiddag, lagom till firandet på Stortorget, säger han.

Mats Andersson har tillsammans med en annan chaufför turats om att köra de många milen. Och resan beskriver han som stillsam.

– Vi har kört hela natten, släckt lyset, ”nattat” dom, läst godnattsaga och så väcktes de vid klockan åtta nu på morgonen för frukost, säger Mats Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö Lakers SM-guld 2018

Mer i ämnet