Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anni Juhl Nielsen, ordförande för Sverigedemokraterna i Mönsterås och kommunalrådet Anders Johansson (C) kommenterar i klippet ovan om de stora kostnader för renoveringar av byggnader som Mönsterås kommun står inför. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson/SVT

Kritiken mot styrande Centerpartiet i Mönsterås – eftersatta skolor blir nu dyrare

Publicerad

Mönsterås kommun står inför dyra renoveringar som måste göras snart. Det handlar om flera miljoner för att få ordning på skolor och andra gamla byggnader i kommunen.

– Kostnaderna stiger, det är kanske 30-40 procent upp på en del projekt, säger Robert Rapakko (S), oppositionsråd i Mönsterås kommun.

Mönsterås kommun har många kommunala byggnader och två reningsverk som behöver renoveras.

För just reningsverken kan de få stöd från andra instanser men när det handlar om kommunala byggnader, som skolor då måste man renovera på egen hand och även kanske bygga på nytt.

Valet 2022 Småland

Det svider i plånboken, inte minst nu när inflationen är så hög och byggkostnaderna har ökat.

– Hade vi haft makten så hade vi kanske lagt mer pengar på underhåll lite tidigare, säger Torbjörn Uddén (L), som är ordförande för Liberalerna i Mönsterås.

I videon kan du höra bland annat kritik från Anni Juhl Nielsen (SD), ordförande för Sverigedemokraterna mot att renoveringarna dröjt.

Centerpartiet försvarar sig

Men kommunalrådet Anders Johansson (C) menar att man har höjt budget för underhåll av fastigheter och att oppositionen inte anslagit mer pengar än vad Centerpartiet gjort för underhåll av byggnader.

– Vi har en sämre kvalité på en del av fastigheterna än vad vi önskat vi skulle ha. Vi har ett eftersatt underhållsbehov, säger Anders Johansson (C)

Hör Anders Johansson (C) förklara i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Småland

Mer i ämnet