Chef shoppade för 768 000 på tjänstekortet utan att redovisa

Uppdaterad
Publicerad
En chef inom en verksamhet i Region Kalmar har dragit tjänstebetalkortet runt 600 gånger utan att redovisa vad som handlats. Trots att regionen frågat efter underlag till köpen har detta inte kommit in. Totalt ska chefen ha handlat för drygt 768 000 kronor. Pengar som regionen nu kräver tillbaka.

Region Kalmar beskriver det som allvarliga brister i redovisningen. Något som upptäcktes när externa granskare fick i uppdrag att gå igenom bokföringen i verksamheten.

Överväger att polisanmäla

Kortet har använts för kontantuttag vid 37 tillfällen med sammanlagda utgifter på 104 269 kronor. Kortet har också dragits vid runt 600 tillfällen för olika inköp till ett värde av 664 072 kronor. Till dessa utgifter finns inga underlag som visar vad pengarna gått till.

Region Kalmar kräver nu tillbaka beloppen och inleder en process för att skilja chefen från sin tjänst. Regionen överväger om händelserna ska polisanmälas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer