Torsten Grundström på sin första skidtur för säsongen på Växjös golfbana. Foto: SVT

Dåliga spår och isigt efter första snön

Uppdaterad
Publicerad

Sedan några dagar är det snötäcke på flera håll i Småland. Och flera skidentusiaster har redan varit ute och testat de få skidspår som finns. Men tyvärr har tövädret gjort spåren isiga och ojämna.

Torsten Grundström, Växjö, är pensionär sedan ett år tillbaka och han passar på att utnyttja dagsljuset och skidspåren innan mörkret faller.

På golfbanan i Växjö finns en skidslinga som är 5,3 kilometer lång. Prepareringen har påbörjats med att packa snön, men på onsdagslunchen var spåren inte klara. Trots det ger sig Torsten Grundström ut och kanar runt, nästan som bambi på hal is.

– Vinden gör att det blir kallt och väldigt halt. Men det gäller att passa på medan snön ligger kvar, snart försvinner den när det blir töväder igen.

– Vi brukar vara några som utnyttjar spåren innan jul och passar på. Jag tränar för Kortvasan, tre mil den 23 februari i Mora. Har du väl varit där uppe en gång så blir det som ett gift. Du vill gärna tillbaka dit, säger Torsten Grundström.

Vilka spår som är öppna på olika håll i landet och hur föret är kan man läsa sig till på sajten skidspar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.