Därför ville Malin flytta till Västervik: ”Det är helt perfekt här”

Publicerad

Malin Ekdahl kommer från Sörmland och har bott i stora städer många år av sitt liv. Hon flyttade till sin sambo i Västervik för tre år sedan och nyligen köpte de ett radhus. Trots att ny statistik visar att priserna på bostadsrätter har minskat i andra kommuner, ser Malin flera anledningar att bo kvar.

I videon ovan kan du höra Malin Ekdahl berätta om varför hon vill stanna kvar i Västervik.

Malin och hennes sambo håller just nu på att sälja sin lägenhet, och köpte ett radhus i centrala Västervik för knappt en vecka sedan. Hon jobbar på Västerviks kommun och är väldigt nöjd med sitt liv i Västervik.

Västervik

Stigande priser

Medan priserna på bostadsrätter minskat i andra kommuner, som till exempel Kalmar och Oskarshamn har Västervik gått mot strömmen sett till de senaste tolv månaderna. Här har priserna istället stigit. Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik som SVT Nyheter Småland tagit del av.

Malin Ekdahl tycker dock inte att priserna i Västervik är höga i jämförelse med de platser i Sörmland hon närmast kommer ifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet