Regina Lund, Peter Jöback, Ann-Louise Hansson, Bosse Parnevik och Marianne Mörck. Foto: TT

De blir årets stjärnor på slottet

Uppdaterad
Publicerad

Bosse Parnevik, Ann-Louise Hansson, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback kommer att medverka i SVT:s storsatsning ”Stjärnorna på slottet” som spelas in i Växjö under sommaren.

– I år har vi fått till en riktigt underhållande cast på slottet! Vi är extra glada över bredden över både genrer och generationer med alltifrån 70-talisten Peter Jöback till 30-talisten Bosse Parnevik, säger SVT:s projektledare, Ulrika Midunger.

Programmet spelas in i slutet av sommaren.

– Det ska bli en spännande vecka! Det känns som en fin blandning av långa karriärer av olika slag. Jag ser fram emot intressanta samtal och delade minnen, säger Peter Jöback.

Öppenhjärtliga samtal

Programmet spelas för första gången in i Småland. Inspelningen sker i augusti på Teleborgs slott i Växjö. Varje deltagare kommer som vanligt vara värd för en dag med aktiviteter och öppenhjärtiga samtal.

Årets kock är Edin Dzemat, som varit lagkapten för det svenska kocklandslaget och vann ”Kockarnas kamp” 2016.

Tv-serien sänds som vanligt under jul- och nyårshelgerna och i början av januari.

Första gången programmet sändes var 2006 och det har sedan dess varit en populär tv-produktion.

Slott som morgongåva

Serien har spelats in på olika slott i Sverige. Bland annat på Trolleholms slott i Skåne, Thorskogs slott i Bohuslän och Ericsbergs slott i Södermanland.

I år är det alltså Teleborgs slott i Växjö som är inspelningsplats. Nu startar förvandlingen från hotell och konferensanläggning tillbaka till slottsbostad.

– Det vi kommer att göra är att ta bort konferensdelen och göra det lite mer hemmalikt som det var när Fredrik och Anna bodde här, berättar Rebecka Mattsson som är slottsfru. 

Det var greven Fredrik Bonde af Björnö som lät bygga Teleborgs Slott som en morgongåva till sin hustru Anna Koskull under slutet av 1800-talet

LÄS MER: ”Slottsfrun det är en stor ära för oss”

Bosse Parnevik, född 1938 i Göteborg, var en av svensk nöjes-TV:s stora personligheter på 70- och 80-talet och blev berömd för sina imitationer av politiker och kändisar. Han slog igenom i Lennart Hylands ”Karusellen” 1963. Bosse Parnevik är pappa till golfspelaren Jesper Parnevik och farfar till artisten Peg Parnevik.


Ann-Louise Hanson
, född 1944 i Kristianstad, är den artist som varit med flest gånger i Melodifestivalen: hela 13 gånger. Dessutom leder hon Svensktoppen i kategorin ”Kvinnliga artister” där hon hittills haft 44 låtar. Hon har samarbetat och turnerat med många olika artister som Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och Lill-Babs.  


Marianne Mörck
, född 1949 i Göteborg, har under våren synts i rollen som Martins mamma Birgitta i ”Bonusfamiljen” på SVT. Hon har stått på operascener världen över och medverkat i revyer, filmer, TV-serier och teateruppsättningar. Enligt henne själv blir hon mest igenkänd för rollen som sekreteraren Ebba i ”Wallander.”  


Regina Lund
, född 1967 i Finland, är skådespelare, sångare, poet, konstnär, låtskrivare och healer. Hon fick sitt stora genombrott i början av 90-talet i radioprogrammet ”Klang & Co” och i TV-serien ”Rederiet”. Hon spelade den gåtfulla älskarinnan Tuula i TV-serien ”Ivar Krüger” som just nu återsänds på SVT. Regina är även aktuell med en roll i SVT:s TV-serie ”Bonusfamiljen” som har säsongspremiär i början av 2017. Hon har även medverkat i Melodifestivalen.


Peter Jöback
, född 1971 i Stockholm, är en av vår tids största musikalstjärnor och den första europé att spela titelrollen i ”The Phantom of the Opera” på Broadway i New York. Han fick sitt stora genombrott i rollen som Robert i ”Kristina från Duvemåla” med succélåten ”Guldet blev till sand.” Även Peter har medverkat i Melodifestivalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stjärnorna på Teleborgs slott

Mer i ämnet