Hultsfred har fixat extra matsal – nu kan gymnasieelever återvända

Uppdaterad
Publicerad

De fyra klasser som haft distansundervisning i veckan efter att två elever bekräftats smittade med covid-19 kommer på måndag tillbaka till undervisning i skolan.

I veckan har fyra klasser och ett antal lärare haft distansundervisning efter att två elever på Hultsfreds gymnasium bekräftats ha covid-19.

Men på måndag kommer alla tillbaka till gymnasiet igen.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Det finns inga fler bekräftade fall och på måndag återupptar vi undervisning på plats, säger Martin Snickars, som är barn- och utbildningschef på Hultsfreds kommun.

En till matsal

En riskbedömning har gjorts med de fackliga organisationerna och flera risker har framkommit.  Bland annat finns en oro för smittspridning vid köerna till matsalen. Därför har nu lokaler i Valhall ställts i ordning för att ta emot hungriga elever.

– Vi har en till matsal nu för att kunna sprida ut eleverna så nu har vi två stora matsalar. I den nya matsalen kan 250 elever äta i fyra omgångar, säger Martin Snickars.

Spridning i kommunen

Samtal har förts med smittskyddsläkare och åtgärder därefter har vidtagits.

– Vi har fört kontinuerliga samtal med smittskyddsläkare kring situationen. Vi har en allmän smittspridning i vår kommun och vi följer de rekommendationer som finns, säger Martin Snickars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet