Delade meningar om Lublins filmande

Uppdaterad
Publicerad

Meningarna går isär bland politikerna i fullmäktige i Borgholm om huruvida det var rätt eller fel av Per Lublin (ÖP) att fortsätta filma gårdagens möte trots att han blev tillsagd att sluta.

När fullmäktiges ordförande inte fick något gehör när han bad Per Lublin att sluta filma mötet kallade han till slut på polis som såg till att han lämnade salen. Anledningen var att flera ledamöter kände en oro för hur materialet skulle komma att användas.

”Full förståelse”

– För mig personligen gör det inget att han filmar, men jag har samtidigt full förståelse för dem som tidigare blivit uthängda av honom och tycker det känns obehagligt, säger Ilko Corkovic (S).

– Ordföranden bad honom sluta och då tycker jag att han kan göra det. Det var många som var oroliga för hur det han filmade skulle användas, säger Eddie Forsman (M).

”Helt enligt regelboken”

Vem som helst får filma fullmäktigemötet så länge det inte stör mötet. Enligt kommunchefen Christina Madeling var det helt enligt regelboken att ta hjälp av polis för att få ut Per Lublin ur salen igår.

– Ordförande har stöd i kommunallagen för att göra det. Hans uppgift är att hålla ordning under mötet och om någon stör kan han ta hjälp av polisen för att köra ut vederbörande.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.