Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filmerna från Hultsfred på 50- och 60-talet kommer nu finnas på smalspårarkivets hemsida. Foto: Hultsfreds hembygdsförening

Digitalt museum fyller fem år – se unika filmerna från smalspåret

Uppdaterad
Publicerad

Fem år efter att det digitala museet över smalspåret mellan Hultsfred och Västervik öppnade släpper de unika filmer från tågspåret. Se bilderna från Hultsfred på 50-talet i klippet ovan.

Tjustbygdens järnvägsförening driver trafiken på den byggnadsminnesförklarade smalspårsvägen mellan Hultsfred och Västervik. Sedan fem år har de också ett digitalt museum, Smalspårsarkivet, med filmer, ritningar och föremål från järnvägen.

Nu på femårsdagen kommer också flera filmer, tagna av privatpersoner och organisationer i området, att publiceras i museet.

Bilder från 50- och 60-talet

– Det är intressant att se de miljöer som fanns, och som vi försöker bevara, säger Bo Löwenberg, ledamot i föreningen.

Vissa filmer kommer vara tillgängliga för alla besökare på hemsidan, andra kommer vara tillgängliga för medlemmar i föreningen. Klippen i inslaget kommer från Hultsfreds hembygdsförening och är filmade under 50-  och 60-talen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.