Artistduon Dimpker Brothers tilldelas Live at Hearts låtskrivar-stipendium. Foto: pressbild

Dimpker Brothers får stipendium

Uppdaterad
Publicerad

Bröderna Adam och Martin Dimpker från Hulta utanför Loftahammar får Live at Hearts låtskrivarstipendium.

Dimpker Brothers som de kallar sig när de uppträder har under de senaste åren vunnit Musik Direkt Kalmar Län, blivit prisade på Imagine Sweden och har bland annat spelat på Kalmar Stadsfest och Visfestivalen i Västervik.

Dimkers Brothers får stipendium för sin unika blandning av pop, blues och folkrock.

Live at Heart

Juryns motivering lyder:

”Trots sina unga år har Dimpker Brothers redan åstadkommit en låtskatt som få artister lyckas få ihop under en hel karriär. Deras röster smälter ihop på ett enastående vis, och de har förmågan att skriva låtar som sätter sig på hjärnan redan första gången man hör dem. Dimpker Brothers är på väg att åstadkomma något stort.”

Bra live-framträdanden

Priset kommer att delas ut under Live at Heart- festivalen i Örebro den 31:e augusti och där kommer också bröderna att uppträda.

– Det känns otroligt hedrande att tilldelas detta stipendium, särskilt då vi ännu inte släppt vår musik utan det är live-framförandet av låtarna som bedömts. Vi lägger stor vikt vid låtskrivande och känner oss än mer inspirerade att skapa ett album med dessa låtar.” säger Adam och Martin Dimpker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Live at Heart

Mer i ämnet